Årets Fællesskabspris

Årets
Fælles­skabs­pris

 

En hyldest til det frivillige fællesskab

Hver dag gør en lang række foreninger, organisationer, klubber og lokale frivillige en forskel for københavnernes sundhed og ældres livskvalitet.

Det gør de ved at invitere københavnere inden for i fællesskaber, hvor der er nogen at snakke med, hygge med, motionere med eller på andre måder være sammen med.

De fællesskaber vil Københavns Kommune gerne hylde, og derfor uddeler vi Årets Fællesskabspris til kommunens mange frivillige fællesskaber, som i særlig grad gør en forskel på sundheds- og ældreområdet.

Tak for indstillingerne til årets fællesskabspris

De nominerede bliver præsenteret for Københavns ældreråd, der sammen med borgmester Sisse Marie Welling og medlem af sundheds- og omsorgsudvalget, Yildiz Akdogan, tager stilling til, hvem der skal vinde i år.

Alle de frivillige bliver fejret på Københavns Rådhus den 29. september.

Prisfest

Vinderne af begge priser offentliggøres på en festlig eftermiddag på Københavns Rådhus den 29. september 2023.

Repræsentanter fra alle indstillede fællesskaber bliver inviteret til festlighederne. Bemærk, at du kun kan tilmelde dig prisfesten, hvis du har fået en invitation.

Om Årets Fællesskabspris

I 2017 blev Årets Fællesskabspris uddelt første gang som en hyldest til et velfungerende frivilligt fællesskab, som fremmer københavnernes sundhed eller ældres livskvalitet. Prisen er gået til organisationer, foreninger, klubber eller lokale frivillige, som skaber frivillige fællesskaber for københavnere enten på sundheds- eller ældreområdet.

I 2019 kom Årets Spirepris til for at fejre de gode frivillige fællesskaber, der stadig er i opstartsfasen.

I 2023 hylder vi de frivillige, som kommer på de københavnske plejehjem, aktivitetscentre, daghøjskoler mv. I år ønsker vi at fejre frivilligheden på vores egne enheder ved at sætte fokus på den store indsats, enkeltindivider og foreninger gør for kommunens svageste ældre - både det strukturerede og det løse.

Prisen blev givet til et lovende fællesskab, der udviser stort potentiale til at gøre en forskel for en gruppe københavnere på sundheds- eller ældreområdet.