Tidligere års prisvindere

 

2022

Juryprisen

Årets jurypris gik til gik til Tingbjerg Pensionistcenter, der ikke mindst under perioden med corona har spillet en stor rolle i lokalområdet.

Tingbjerg Pensionistcenter har siden sin etablering i 1960’erne været et samlingspunkt for de ældre borgere i bydelen Tingbjerg. Klubben er en frivilligt drevet seniorklub, som med egne ord tilbyder sine 167 medlemmer naboskab, medborgerskab og fællesskab i bydelen Tingbjerg/Husum.

2021

Årets Fællesskabspris

Ældre og udlændinge der hjælper hinanden. Det er kort fortalt konceptet bag Elderlearn, som vandt Årets Fællesskabspris 2021. Et frivilligt initiativ, hvor udlændinge matches med ældre borgere med det formål at fremme sprog- og kulturforståelse for udlændinge, mens ældre borgere nyder selskabet og det venskab, som opstår.

Indtil nu er over 400 ”Elderlearn-par” allerede blevet matchet i Københavns Kommune.

2021

Spireprisen

Kofoed 65+ kunne lade sig hylde som vindere af Spireprisen. Kofoed 65+ er et initiativ, hvor ældre borgere kan mødes til en lang række af aktiviteter som musik, motion, kreative værksteder eller udflugter, og alle er de med til at give de ældre et skønt fællesskab og et holdepunkt i tilværelsen.

Kofoed 65+ er kommet flot i gang med 170 medlemmer, og flere kommer løbende til.

Hyldest­film 2020

Se hyldestfilm til fællesskabet.

I 2020 blev der lavet en kort film om - og til – alle dem, der var indstillet til Årets Fællesskabspris. En film, der hylder de organisationer, foreninger og frivillige, der gør en ekstrastor forskel for københavnernes sundhed og de ældres livskvalitet.

Filmen afslører også vinderne af Årets Fællesskabspris og Årets Spirepris 2020.

2020

Årets Fællesskabspris

Årets Fællesskabspris gik til Svireklubberne, som er et samarbejde mellem Københavns Stadsarkiv og Sundheds- og Omsorgsforvaltningen. Svireklubberne danner rammerne for, at seniorer kan mødes og udveksle fortællinger fra deres liv.

Deltagerne i Svireklubberne arrangerer aktiviteter, udveksler historier, nedskriver erindringer, og støtter op om Stadsarkivets virke. 

2020

Årets Spirepris

Indsatsen ”Flere seniorer i idrætsforeninger” løb med Årets Spirepris. Indsatsen er et samarbejde mellem Københavns Kommune og seks idrætsforeninger.

Sammen udvikler og igangsætter de aktiviteter, der kan tiltrække ældre i København til at blive en fast del af et aktivt foreningsliv med fællesskab, glæde og bevægelse.

2019

Årets Fællesskabspris

Årets Fællesskabspris 2019 gik til Vågetjenesten ved Røde Kors Hovedstaden. De arbejder for, at ingen skal være alene i den allersidste tid – medmindre de selv ønsker det. Ved at lytte, være til stede og give omsorg skaber de frivillige i Vågetjenesten ro og tryghed for borgere i deres sidste tid – og for deres pårørende.

2019

Årets Spirepris

Årets Spirepris blev uddelt første gang i 2019. Prisen gik til Humøroptimisterne, der har udviklet en demensvenlig træningsform til borgere med demens. De er med til at mindske symptomer og følger af demens, og på samme tid bliver deltagernes fysiske og psykiske velvære styrket i træningsfællesskaber.  

2018

Årets Fællesskabspris

Prisvinderne i 2018 blev Mænds Mødested Elefanthuset. Elefanthuset fik prisen for at have skabt et mødested, hvor kræftramte mænd kan finde et frirum sammen.

Mænds Mødested har kun eksistereret siden 2017 og har i den tid gjort en stor forskel for 120 mænd, der har eller har haft kræft. Mænds Mødested Elefanthuset er blevet til i samarbejde mellem Center for Kræft og Sundhed og en gruppe frivillige mænd, der selv har haft kræft. 

2017

Årets Fællesskabspris

Årets Fællesskabspris 2017 gik til ’Cykling uden alder’, der i samarbejde med Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har etableret stærke cykelfællesskaber på Københavns plejecentre, hvor frivillige cykelpiloter og beboerne sammen tager ud på eventyr på cykel.

Cykling uden alder giver de ældre mulighed for igen at opleve vinden i håret og friheden til at tage lige derhen, hvor de vil – om det er tilbage til et elsket område i København eller det er til øl og pizza i Nyhavn. Fællesskabet, cyklerne og de nye relationer betyder rendyrket livskvalitet.

Den innovative idé har eksisteret siden 2013 og har spredt sig til mange plejehjem i hele landet.